STRATA SA SIROM I PESTO SOSOM
Četiri kriške hleba namazati pesto sosom, preklopiti ih sa preostale 4 kriške hleba i poslagati u vatrostalnu posudu ili tepsiju.
Lagano umutiti 4 jaja i izmešati sa 125 ml kisele pavlake, 125 ml mleka, narendanim kačkavaljom 200 gr (može se dodati i 1 kašika parmezana - ja nisam), pa sve preliti preko hleba.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, to jest dok sve ne poprimi zlatnosmeđu boju. Ostaviti da odstoji 5 minuta, pa oštrim nožem odstraniti korice i svako parče preseći dijagonalno (ja tako nisam uradila, prosto nije bilo moguće, jer je sve poprimilo oblik musake). Ukrasiti svežom paprikom i peršunovim lišćem.
Pesto sos:
pravi se od 100 gr prepečenog i samlevenog badema, belog luka i bosiljka, koji se isitne i pomešaju sa solju i maslinovim uljem (ja sam dodala obično ulje).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар