четвртак, 1. септембар 2016.

AZIJSKA SALATA sa tunjevinom



Sjediniti  izgnječen beli luk (a može onaj u prahu koji uvek forsiram), senf i po malo soja sosa i limunovog soka (umesto limuna koji je preskup ovog leta u Srbiji, ja forsiram jabukovo sirće), pa promešati kako bi se dobila ujednačena masa.

Pošto nemam zelene salate, to preskačem, a vi ako imate isecite zelenu salatu na sitnije delove. No, može i sveža glavica kupusa da zameni zelenu salatu - pročitah tek kasnije, a pošto kupusa ima sečem kupus. Dalje sečemo od povrća:

1 crvenu svežu papriku
1 sveži paradajz
trebao bi struk jednog malog praziluka, no pošto ni to nemam danas pri ruci, a mislim da mu nije ni sezona, ja sečem svežeg  crvenog luka, a može i crni

Sve pomešati.

Dodati tunjevinu i blago promešati (trebalo bi kaže recept ocediti ulje). Preliti pripremljenim prelivom, pa opet promešati, ali vro blago.

Dekorisati trakama isečenog povrća i po kojom kriškom limuna ili nakisele pomorandže i služiti odmah ili malo ohlađeno u frižideru.

Biće najbolje ako ovu salatu služite kao uzbudljiv uvod u neki fin obrok od ribe.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар