AZIJSKA SALATA sa tunjevinom
Sjediniti izgnječen beli luk (a može onaj u prahu koji uvek forsiram), senf i po malo soja sosa i limunovog soka (umesto limuna koji je preskup ovog leta u Srbiji, ja forsiram jabukovo sirće), pa promešati kako bi se dobila ujednačena masa.
Pošto nemam zelene salate, to preskačem, a vi ako imate isecite zelenu salatu na sitnije delove. No, može i sveža glavica kupusa da zameni zelenu salatu - pročitah tek kasnije, a pošto kupusa ima sečem kupus. Dalje sečemo od povrća:
1 crvenu svežu papriku
1 sveži paradajz
trebao bi struk jednog malog praziluka, no pošto ni to nemam danas pri ruci, a mislim da mu nije ni sezona, ja sečem svežeg crvenog luka, a može i crni
Sve pomešati.
Dodati tunjevinu i blago promešati (trebalo bi kaže recept ocediti ulje). Preliti pripremljenim prelivom, pa opet promešati, ali vro blago.
Dekorisati trakama isečenog povrća i po kojom kriškom limuna ili nakisele pomorandže i služiti odmah ili malo ohlađeno u frižideru.
Biće najbolje ako ovu salatu služite kao uzbudljiv uvod u neki fin obrok od ribe.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар