понедељак, 19. септембар 2016.

KINDER PINGVIN


Umutiti koru:

6 žumanaca i 
3 kašike šećera

Posebno umutiti:

6 belanaca i
3 kašike šećera

Polako dodati žumanac u belanac i polako mešati sa žicom da se sve dobro sjedini.



Izmešati:

6 kašika brašna
3 kašike kakao praha (prosejati kakao u brašno kroz rešetku za čaj)

Polako sipati u masu i polako mešati dok se sve ne sjedini.

Peći na 180 stepeni oko 20 minuta (no vreme procenite sami i ne držite me za reč - ja samo donosim recept onako kako sam ga jednom dobila i pravila).



Fil:

700 ml mleka
3 kašike brašna
6 kašika šećera
3 kašike gustina
4 vanil šećera

Skuvati sve, a u hladno dodati 250 gr margarina.

Glazura:

rastopiti 200 gr čokolade na pari bez ičega.

Ohlađenu koru preseći na pola.

Ređati:

prva kora
fil
čokolada (odvojiti jednu veliku kašiku)
fil
druga kora
fil okolo
poprskati po vrhu tom kašikom odvojene čokolade

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар