KINDER PINGVIN
Umutiti koru:
6 žumanaca i
3 kašike šećera
Posebno umutiti:
6 belanaca i
3 kašike šećera
Polako dodati žumanac u belanac i polako mešati sa žicom da se sve dobro sjedini.
Izmešati:
6 kašika brašna
3 kašike kakao praha (prosejati kakao u brašno kroz rešetku za čaj)
Polako sipati u masu i polako mešati dok se sve ne sjedini.
Peći na 180 stepeni oko 20 minuta (no vreme procenite sami i ne držite me za reč - ja samo donosim recept onako kako sam ga jednom dobila i pravila).
Fil:
700 ml mleka
3 kašike brašna
6 kašika šećera
3 kašike gustina
4 vanil šećera
Skuvati sve, a u hladno dodati 250 gr margarina.
Glazura:
rastopiti 200 gr čokolade na pari bez ičega.
Ohlađenu koru preseći na pola.
Ređati:
prva kora
fil
čokolada (odvojiti jednu veliku kašiku)
fil
druga kora
fil okolo
poprskati po vrhu tom kašikom odvojene čokolade
Prijatno.
Коментари
Постави коментар