MUSAKA OD KARFIOLA - mrsna



Obariti karfiol u posoljenoj vodi.


Posebno prepržiti crni luk na ulju sa mlevenim junećim mesom. 



Svež paradajz iseći na kockice, a drugi na kolutove.


Pomešati:


karfiol oceđen od vode

preprženo mleveno meso
paradajz isečen na kockice
so
biber
peršun

Sve sasuti u vatrostalni sud (ili zemljani đuveč) i po vrhu ukrasiti paradajzom sečenim na kolutove.


Ovo jelo pre pečenja zaliti umućenim jajetom, pavlakom i mlekom, standardnim prelivom za skoro sve musake pripremljene na mesu.








Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi