среда, 14. септембар 2016.

PAPRIKE U SENFU


Pripremiti:

3 kg očišćenih i iseckanih crvenih paprika na sitne kockice i
dve veće glavice belog luka sitno iseckanog

Sve ovo obariti u sledećoj masi:

1,5 l vode
1,5 dl sirćeta alkoholnog
3 kašike soli
2 kašike šećera i
2 kašike ulja

Kada provri voda ubaciti paprike i kuvati malo tek toliko da par puta voda baci ključ, a potom izvaditi paprike i sasuti u cediljku i ostaviti tako da se ocede sve do sutradan.

A sutradan umutiti mikserom 300 gr senfa i 1,5 dl ulja i sve to sasuti u paprike i izmešati varjačom.

Sasuti u tegle i odložiti u špaiz na police. Jesti po želji - sigurno da može i za par dana (mada recept spada u zimnicu).

Prijatno.

P.S. Ovako spremljena salata neće moći dugo da se održi, pošto u njoj nema ni vinobrana (na koji sam ja alergična), a ni konzervansa (koji dobro podnosim). Tako ovu salatu potrošite odmah, jer će u protivnom toliko da se ukiseli, da će morati da se prospe. 





Нема коментара:

Постави коментар