среда, 21. септембар 2016.

POSNA TORTA SA JABUKAMA I BANANAMA - ne peče se


Umutiti 250 gr margarina i 250 gr šećera (preporučujem da to bude šećer u prahu iako tako nije pisalo - bolje se umuti nego kristal šećer u margarinu), pa u to dodati:

4 izrendane jabuke
250 gr mlevenog keksa
100 gr mlevenih prepečenih lešnika (mogu i orasi)
1 kesicu vanil šećera i
3 izgnječene banane

Mešanjem dobro sjediniti masu.

Polovinu mase staviti u kalup, a preostale 3 banane (za tortu ukupno jeste potrebno banana 6) preseći po dužini na pola i poređati po prvom sloju mase. A zatim sve prekriti drugom polovinom mase.

Rastopiti 150 gr čokolade na malo ulja (oko 30 ml) i preliti preko torte.

Ostaviti u frižideru da odstoji oko pola sata (a može i do sutradan), pa seći na parčad i služiti.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар