субота, 8. октобар 2016.

BUKOVAČA U UMAKU



Potrebno je:

400 gr bukovača
 2 glavice crnog luka (ja se odlučujem za veći struk praziluka)
1 kašičica senfa
2 kašike kisele pavlake
2 kašike brašna (ja sam dodala 1 kašiku)
1 dl (pola šolje mleka)
vegeta (ja je izostavljam - ne držim taj začin u kući)
biber 
ulje
so

Sitno iseckati crni luk (ili praziluk) i propržiti ga na ulju. Dodati bukovače iseckane na kocke i dinstati dok se lepo ne isprže i dobiju rumenu boju. Umešati senf i pavlaku pa još nastaviti sa prženjem. Sipati brašno, promešati i postepeno dodavajući mleko ukuvati umak (brašno i mleko sam pomešala i tako odmah sasula). Dodati vegetu (ja je izostavljam), biber i so po želji.

Prijatno. 

Нема коментара:

Постави коментар