субота, 29. октобар 2016.

ITALIJANSKA PIZZA PITA



Umutiti:

1/2 litra jogurta
4 jaja
1 pecivo
1 kašičicu soli
1 čašu od jogurta ulja i
1 čašu od jogurta brašna (čaša od 200 ml)

Uzeti kore za pitu i ređati dve po dve kore i svaku koru premazati ovim filom. Kad se premaže i prva i druga kora, onda se po drugoj kori pospe:

kečap
rendani kačkavalj
rendana šunka i
origano

A potom se sa strane preklopi i sve se uvije kao rolat i tako se ređa u pleh.

Postupak se ponavlja dokle ima fila i kora.

Meni je ostalo malo i fila, a i kora (kore su bile tanje, kao za baklavu). No, od ovih ostataka smišljam i imam već neku ideju šta bi moglo da se napravi sutra - opet neka pita na pomolu, samo drugačijeg nadeva.

Tako poređane rolate premazati po vrhu ostatkom fila i peći na 180-190 stepeni.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар