недеља, 16. октобар 2016.

KALCONA - preklopljena pizza


Potrebno je:

brašno (oko 500 gr - nisam merila)
1 kesica suvog kvasca
pola kašike soli
1 dl ulja
3 dl vode
1 kašičica šećera

Nadev:

kečap
šunka
rendani kačkavalj
origano

U 1 dl mlake vode rastopiti kvasac sa malo šećera. Sačekati malo, a kad zapenuša kvasac u to dodati ulje i ostatak vode, so i brašno. Zamesiti testo. Prekriti posudu krpom i ostaviti na toplom da nadođe oko 45 minuta.

Izvaditi nadošlo testo i premesiti. Podeliti testo na 8 delova. Svaku lopticu premesiti i razviti na tanko oklagijom.

Puniti nadevom, preklopiti i izbosti viljuškom po obodu. Posuti brašnom po vrhu pre pečenja.

Peći na 190 stepeni.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар