KROMPIR PIRE



Oguliti krompir, oprati i iseći na krupnije komade. Naliti hladnom vodom i skuvati. Malo posoliti u toku kuvanja. Kuvan krompir ocediti od vode, pa u to dodati kocku margarina, mleka i soli. Sve dobro umutiti mikserom.

Pire najidelanije jeste servirati uz neko meso (šniclu ili pečeno pile). Ovoga puta ja sam se odlučila za domaće kobasice, koje je trebalo samo ispržiti na grilu.

I naravno nezaboravna salata od cvekle. I ručak domaćinski.

Prijatno. 








Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi