MUSAKA OD TIKVICA - sa sojinim ljuspicama


Tikvice oljuštiti, iseći na kolutove i poređati u vatrostalni sud.

Posebno propržiti crni luk na malo ulja i dodati raskvašene sojine ljuspice i začine (so, biber, peršun, beli luk u prahu, itd...). Ovom uprženom masom prekriti tikvice i posuti soja sosom.

Pre nego zapečete musaku u rerni na 200 stepeni, možete je preliti umućenim jajima uz dodatak malo mleka i kisele pavlake.

Ukoliko želite posnu varijantu ovakve musake, izbacite preliv od jaja, mleka i kisele pavlake i prelijte sve sa nekim od biljnih mleka ili neutralnih posnih pavlaka onih predviđenih za kuvanje.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi