OBLANDE



Potrebno je:

1/2 litra mleka
500 gr šećera
500 gr mlevenog keksa Zlatni Pek
125 gr margarina
100 gr kokosa
100 gr menaž čokolade za kuvanje
100 gr suvog grožđa
1 pakovanje većih oblandi

U 1/2 litra mleka sipati šećer i staviti da provri. Kada se šećer otopi dodati margarin i čokoladu, a kad se  sve to sjedini i otopi smaknuti sa ringle i dodati mleveni keks, kokos i suvo grožđe. 

Ovako pripremljenim filom premazati oblandu sa svake ravne strane (ukupno 4 lista se premazuje), a petim preostalim listom preklopiti oblandu tako da rebrasta strana bude okrenuta odozgo.

Oblandu pritisnuti nekom težom daščicom ili nekim drugim predmetom i ostaviti u frižider do sutradan da se stegne, a tek sutradan iseći na željeni oblik (romb ili neki drugi).

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi