POHOVANE BUKOVAČE
Potrebno je:
400 gr bukovača (jedno pakovanje)
2 jaja
so
biber
brašno
prezla
ulje
Bukovače (možete čuvati u zamrzivaču - provereno, jer u prodavnice dođu u malim količinama i brzo se rasprodaju). Tako sam ja još sinoć izvadila pakovanje bukovača i do jutros divno su se odmrzle. Odmznute bukovače oprati, dobro ocediti, posoliti i pobiberiti.
Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje (2 jaja beše mnogo i onaj ostatak možete ispržiti na kraju kao omlet - hranu ne treba baciti). Nakon spuštanja u umućena jaja, bukovače uvaljati u mrvice prezle.
Pohovati i ispržiti na vrelom ulju (na 2,5 ukoliko pržite na električnom štednjaku).
Bukovače su veoma ukusne kada se, kao bečka šnicla uvaljaju u jaja i prezle, što stvara koru koja čuva sočnost i aromu pečurke.
Može se ovo jelo servirati sa limunom uz tartar sos ili zelenu salatu (ili pak neku drugu salatu). Sve po vašoj dovitljivosti i mogućnostima.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар