POHOVANE BUKOVAČE



Potrebno je:

400 gr bukovača (jedno pakovanje)
2 jaja
so
biber
brašno
prezla
ulje


Bukovače (možete čuvati u zamrzivaču - provereno, jer u prodavnice dođu u malim količinama i brzo se rasprodaju). Tako sam ja još sinoć izvadila pakovanje bukovača i do jutros divno su se odmrzle. Odmznute bukovače oprati, dobro ocediti, posoliti i pobiberiti.

Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje (2 jaja beše mnogo i onaj ostatak možete ispržiti na kraju kao omlet - hranu ne treba baciti). Nakon spuštanja u umućena jaja, bukovače uvaljati u mrvice prezle.

Pohovati i ispržiti na vrelom ulju (na 2,5 ukoliko pržite na električnom štednjaku).

Bukovače su veoma ukusne kada se, kao bečka šnicla uvaljaju u jaja i prezle, što stvara koru koja čuva sočnost i aromu pečurke.

Može se ovo jelo servirati sa limunom uz tartar sos ili zelenu salatu (ili pak neku drugu salatu). Sve po vašoj dovitljivosti i mogućnostima.

Prijatno.





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi