RUSKE PIROŠKE



Zamesiti:

1 rastopljen margarin od 250 gr
1 šolju od 250 ml mlakog mleka sa kesicom nadošlog kvasca
1 kašiku jabukovog sirćeta i
brašno

Zamešeno testo staviti u kesu od zamrzivača i ostaviti 24 sata u frižider (ili 1 sat u zamrzivač). Ja se uvek odlučujem za prvu varijantu - za frižider.





Sutradan testo izvaditi, vrlo malo natreti i vaditi kuglice (ja nisam natirala testo, već sam razvlačila oklagijom po glatkoj dasci i vadila krugove velikom čašom). Rastanjiti ih na podmašćenom dlanu (a takođe nije bilo potrebe za mašćenjem dlana) i unutra stavljati fil po želji (mleveno meso proprženo sa lukom ili propženi seckani kiseli kupus ili sir i jaje ili šunka).

Peći na 190 stepeni.

Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi