уторак, 11. октобар 2016.

ŠAMPITA



Umutiti:

6 žumanaca
6 kašika šećera i
6 kašika brašna

I od toga ispeći na 180 stepeni koricu (podlogu za šampitu).

Kad ispečete koricu umutite u jednoj vanglici koju ćete moći staviti posle u neku šerpu (jer potrebno je malo prokuvati sve to na pari) 6 belanaca sa 12 kašika šećera, a onda kuvati oko 15 minuta na pari. 

Za to vreme u jednoj manjoj šerpici dobro ušpinovati 100 gr šećera sa malo vode. I kad ovaj šam od belanaca bude čvrst i lepljiv (izmenjen od vruće pare) smaći vanglicu sa pare, a zatim kap po kap dodavati ušpinovani sećer i mutiti mikserom.

Kad se sve sjedinini preliti preko korice.

Ostaviti u frižideru do sutradan.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар