уторак, 18. октобар 2016.

UMAK OD BUKOVAČA



Potrebno je:

2 glavice crnog luka
malo ulja
beli luk u prahu (ili 3 čena belog iseckanog luka)
400 gr bukovača
1 čaša kisele pavlake
1 kašika prezle
1 kašika senfa
peršun
začin C
so
kim
biber
belo vino


Pečurke oprati i iseckati na listiće, a na ulju lagano ispržiti luk i dodati iseckane pečurke, začin C (umesto začina C ja se uvek odlučim za so), biber i dinstati oko 15 minuta. Nakon toga dodati prezlu, beli luk, senf, kim, peršun i kiselu pavlaku. Kada se prokuva tada dodati belo vino (ja sam jedino preskočila belo vino, jer ga nisam imala ) i po potrebi so. 

Ovo jelo se može servirati uz testo, knedle, krompir, pirinač, meso, itd...

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар