понедељак, 28. новембар 2016.

HLEB SA SUSAMOM



Potrebno je za testo:

3 kašike prepečenog susama
500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
250 ml mlake vode i
4 kašike ulja (može i maslinovo)

za posipanje:

malo susama

U brašno dodati suvi kvasac i dobro promešati, a zatim dodavati:

šećer
so
vodu i 
ulje

Zamesiti testo, pa dodati pred kraj i prepečeni susam. Ostaviti testo da nadođe oko pola sata, a nakog toga ga još jednom premesiti, pa staviti u kalup u kome će se peći i pustiti opet da naraste.

Pre pečenja hleb premazati vodom i posuti susamom.

Peći oko 40-ak minuta između 180 i 190 stepeni.

Prijatno.

P.S. Ja sam pravila pola mere od ove ispisane cele mere.




Нема коментара:

Постави коментар