среда, 16. новембар 2016.

JELKICE


Potrebno je:

pola pakovanja većih oblandi (morate kupiti 1 veliku oblandu i prepoloviti je na pola, no i druga polovina u ovom receptu biće iskorišćena)
250 gr šećera (preslatko je no takve su oblande naše)
125 gr margarina (kupite ceo od 250 gr, a druga polovina biće iskorišćena)
50 gr čokolade Menaž
2,5 dl mleka (i još malo za drugu oblandu)
100 gr mlevenih lešnika (mogu i orasi)
150 gr mlevenog keksa Gustavo mrsni (a preostalih 150 gr iskoristi ćete za drugu oblandu)




U šerpi rastopiti:

šećer
margarin 
čokoladu i 
mleko

Smaći sa ringle i dodati u to lešnike i keks, pa promešati da se sjedini.

Prohladiti i premazati hrapave strane oblandi (4 komada), a peti list oblande okrenuti glatkom stranom gore.

Nafilovane oblande iseći poprečno na 4 jednake lente (širine od po 6,5 cm). Na svaku drugu naneti fila i spajati dve po dve. Tako složene uviti u alu foliju i ostaviti u zamrzivaču 30 minuta.



Izvaditi ta dva komada iz zamrzivača posle pola sata, postaviti svaki uspravno u odnosu na radnu površinu i oštrim nožem ili skalpelom preseći dijagonalno odozgo nadole.

Razdvojiti dobijene trouglaste delove, desni deo zaokrenuti pa ga spojiti filom sa onim delom u levoj ruci rasečenim stranama, tako da se dobije trouglasta forma. Spolja vam ostaju glatke strane oblande.

Ostaviti oblandu do sutradan u frižideru da se prohladi i stegne, pa iseći poprečno na tanke šnite.

Prijatno.







Preostalu drugu polovinu oblande nafilovati sledećim filom. Od jelkica vam ostane malo fila i u njega treba dodati 150 gr preostalog keksa i 125 gr  otopljenog margarina i malo sve razrediti uz dodavanje vrućeg mleka i tako nafilovati oblandu. Pritisnuti je nekom daščicom i ostaviti do sutra u frižideru, a nakon toga iseći na štanglice ili po želji.

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар