петак, 11. новембар 2016.

PAŠTETA OD BROKOLIJA SA JAJIMA





Potrebno je:

300 gr brokolija
1 veći krompir (ili 2 manja)
2 manje šargarepe
5 tvrdo kuvanih jaja
4 kašike brašna
2 presna jajeta
50 gr tvrdog sira (ja sam imala fetu)
so
biber
200 gr šunke isečene na tanke režnjeve

Brokoli i krompir skuvati u posoljenoj vodi, a kad sve omekša, ocediti i propasirati (izgnječiti viljuškom).

Šargarepu iseći na štapiće i obariti u slanoj vodi.

Sa tvrdo kuvanih jaja odseći beli deo gde nema žumanceta i sitno iseckati (ja sam napravila početničku grešku i ogulim svo belance - no ništa to nije poremetilo uspešnost ovog jela).

U pire od brokolija i krompira dodati:

brašno
presna jaja
rendani tvrdi sir i
isckano belance

Sve to pobiberiti i posoliti po ukusu.

Duguljastu modlu zvanu "srneća leđa" obložiti kolačarskim papirom, a zatim i režnjevima šunke, pa na sve to sipati polovinu pirea.

Po vrhu toga rasporediti štapiće od šargarepe i prepolovljena tvrda skuvana jaja.

Sipati drugi deo pirea, pa staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći  tačno 60 minuta.

Kada je pašteta gotova ostaviti je da se ohladi, pa staviti u frižider da odstoji preko noći.

Sutradan izručiti na dasku, iseći na režnjeve i servirati (mislim da i danas može da se proba).

Prijatno.










Нема коментара:

Постави коментар