PITA SA DULEKOM


Dulek oprati i oguliti, a zatim ga izrendisati. Tako izrendisan dulek staviti u šerpu na malo ulja i dodati 3 kašike šećera i sve upržiti dok ne omekavi. 

Začiniti dodavanjem vanil šećera i cimeta. Proprženu kašu ohladiti. 



Hladnom kašom filovati svaku drugu koru po rubu, a ostatak prazne kore premazati uljem. Tako sve dok se ne utroše kore. 

Urolati i posložiti u pleh. 

Peći na 200 stepeni.

Hladno iseći i posuti prah šećerom.

Prijatno.




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi