четвртак, 3. новембар 2016.

PUNJENI PARADAJZ


Paradajz oprati, odstraniti sa gornje strane ravno nožem deo gde je peteljka, potom ga nožem ili kašičicom iznutra što više izdubiti.

Tako pripremljen paradajz potrebno je naputi filom. Preporučujem fil sličan onom koji pripremamo na našem podneblju, kad recimo punimo paprike.

Potrebno je na ulju propržiti glavicu iseckanog crnog luka, i u to dodati mleveno juneće meso,  a zatim i začine:

so
biber
peršun

Posebno obariti pirinač i obaren, opran i oceđen dodati u ovu kašu.

Kašu izmešati i u nju još dodati malo od dela sredine koju smo izdubili iz unutrašnjosti paradajza.

Napuniti paradajz, a potom ga poređati u pleh ili neki vatrostalni sud.

Ja sam od čorbice i sitnih delića koje sam nadrobila dubeći paradajz prelila sve pre stavljanja u rernu.

Zapeći dok paradajz ne omekša i ne porumeni na 190-200 stepeni, a za to jeste potrebno negde između 30 i 45 minuta.

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар