понедељак, 7. новембар 2016.

RUSKE KAPE (šubare)



Ispeći koru od:

6 belanaca
300 gr šećera
6 žumanaca
16 kašika mleka
2 male šoljice ulja
2 kašike kakao praha
1 peciva i
350 gr brašna

Peći na 180 stepeni i malo duže istištati koru. 

Pečenu koru dobro ohladiti, a zatim okruglom čašom vaditi krugove i svaki krug raseći preko pola.

Skuvati fil:

1/2 l mleka
15 kašika šećera
10 kašika brašna

U skuvan i hladan fil dodati 250 gr margarina i sve sjediniti.

Ovim filom mazati svaki krug po sredini i okolo. 

Tako izmazane šubare uvaljati u kokos.

Po vrhu ukrasiti rastopljenom čokoladom (čokoladu i malo margarina rastopiti).

Ohladiti sve u frižideru do sutradan.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар