субота, 5. новембар 2016.

SLATKI KREKERI (posno)


Zamesiti:

250 gr margarina
i 100 gr prah šećera

a zatim u sve to dodati:

250 gr mekog brašna i
1 kesicu C pudinga od čokolade (ili neki drugi ukus pudinga: vanila, jagoda, itd...)

Sjediniti sve tako dobro dok se ne postigne homogena masa, a zatim svo to testo staviti u kesu od zamrzivača ili u alu foliju i ostaviti pola sata u frižideru.

Izvaditi testo iz frižidera i vaditi kuglice veličine lešnika, a zatim uzeti viljušku kojom se sa dve strane svake kuglice malo nagnječi i tako postigne ovaj divan trag i šara. Pre svakog gnječenja kuglice potrebno je viljušku umočiti u hladnu vodu.

Tako poređane krekere (obavezno na kolačarskom papiru ređati) peći na 180 stepeni i to svega 12 minuta.

Vruće i tek ispečene krekere pustiti da se dobro ohlade, a zatim ih služiti.

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар