TORTA SA ČOKOLADNIM MLEKOM
Umutiti i ispeći 3 korice, a svaku mutiti od sledećih sastojaka:
4 belanca
4 kašike šećera
4 žumanca
2 kašike prezle
2 kašike brašna
(u receptu još piše da treba u svaku koru dodati malo peciva - ja nisam)
Pečenu i ohlađenu svaku od ukupno 3 kore dobro natopiti sa po jednim pakovanjem malog čokoladnog mleka.
Fil, kojim se filuje prostor između korica muti se od sledećih sastojaka:
4 čaše kisele pavlake
250 gr prah šećera i
300 gr mlevene plazme
Ja sam fil stavila između prve i druge kore i između druge i treće. Videćete sami da se fil malo teže razmazuje, jer malo klizi po dobro natopljenim koricama. I čitav fil sam razdelila na dva dela. A po vrhu treće kore ide čokoladno mleko i šlag. Možete i drugačije nafilovati.
Po vrhu i okolo staviti umućen šlag.
Tortu do sutradan ohladiti u frižideru.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар