четвртак, 3. новембар 2016.

TORTA SA ČOKOLADNIM MLEKOM



Umutiti i ispeći 3 korice, a svaku mutiti od sledećih sastojaka:

4 belanca
4 kašike šećera
4 žumanca
2 kašike prezle
2 kašike brašna

(u receptu još piše da treba u svaku koru dodati malo peciva - ja nisam)

Pečenu i ohlađenu svaku od ukupno 3 kore dobro natopiti sa po jednim pakovanjem malog čokoladnog mleka.

Fil, kojim se filuje prostor između korica muti se od sledećih sastojaka:

4 čaše kisele pavlake
250 gr prah šećera i
300 gr mlevene plazme

Ja sam fil stavila između prve i druge kore i između druge  i treće. Videćete sami da se fil malo teže razmazuje, jer malo klizi po dobro natopljenim koricama. I čitav fil sam razdelila na dva dela. A po vrhu treće kore ide čokoladno mleko i šlag. Možete i drugačije nafilovati.


Po vrhu i okolo staviti umućen šlag.

Tortu do sutradan ohladiti u frižideru.

Prijatno.










Нема коментара:

Постави коментар