KISELA ČORBA OD PEČURKI
Potrebno je:
tegla ili manja teglica mariniranih šampinjona (mogu i sveži koje morate iseći na liščice, zato preporučujem marinirane)
1 veća glavica crvenog (ili crnog luka)
malo ulja
2 šargarepe
malo peršunovog korena
peršun (list)
malo korena celera
malo jabukovog sirćeta (ili sok od ceđenog limuna ukoliko želite zakiseliti čorbu, ja nisam jer su marinirani šampinjoni blago kiselkasti)
1 kašika brašna
biber
lovor
so
začin C
bosiljak (ili morski oraščić)
Iseckani luk i pečurke sasuti na malo ulja i prodinstati, a u to potom dodati iseckano korenje:
šargarepu
peršun i
celer
Kada to malo prodinstate uz dodavanje vode, potrebno je razmutiti kašiku brašna u malo vode i sasuti u sve to, i nalivati vodom i kuvati i dalje dok luk i povrće ne omekša.
Dodati:
biber (može i u zrnu, no ja sam mleveni biber)
nekoliko listova lovora
so
začin C
Kada je čorba već pri kraju kuvanja dodati:
iseckano lišće peršuna svežeg (ja uvek imam naseckanih liščica u zamrzivaču baš za ovakve potrebe)
i malo suvog začina bosiljka (a ko voli umesto ovoga može dodati i malo mlevenog ili struganog morskog oraščića)
I ako želite čorbu možete zakiseliti po ukusu uz dodatak sirćeta ili limunovog soka.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар