четвртак, 29. децембар 2016.

LEDENE KOCKE sa belim filom


Umutiti koru od:

3 belanca
3 kašike šećera
3 žumanca
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
2 kašike ulja i
1 pecivo.

Peći koru na 200 stepeni.

Pečenu koru malo prohlađenu preliti sa sirupom. Sirup se skuva tako što se ušpinuje:

1 šolja vode
1 šolja šećera i
sok od 1 limuna

Beli fil skuvati od:

1 l mleka
18 kašika šećera
18 kašika brašna
3 vanile

U ohlađen fil dodati 250 g margarina.

Po vrhu ukrasiti glazurom od čokolade. Rastopiti 100 g menaž čokolade, sa malo margarina i 3 kašike kisele pavlake (probala sam samo čokoladu i pvlaku da rastopim i previš je gusto, pa tek uz dodatak malo margarina dobih provereno najbolju glazuru koja podrazumeva samo čokoladu i malo margarina - moj savet ne slušati savete koji u praksi nisu održivi, a u reklami deluju perfektno).

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар