LEDENE KOCKE sa belim filom
Umutiti koru od:
3 belanca
3 kašike šećera
3 žumanca
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
2 kašike ulja i
1 pecivo.
Peći koru na 200 stepeni.
Pečenu koru malo prohlađenu preliti sa sirupom. Sirup se skuva tako što se ušpinuje:
1 šolja vode
1 šolja šećera i
sok od 1 limuna
Beli fil skuvati od:
1 l mleka
18 kašika šećera
18 kašika brašna
3 vanile
U ohlađen fil dodati 250 g margarina.
Po vrhu ukrasiti glazurom od čokolade. Rastopiti 100 g menaž čokolade, sa malo margarina i 3 kašike kisele pavlake (probala sam samo čokoladu i pvlaku da rastopim i previš je gusto, pa tek uz dodatak malo margarina dobih provereno najbolju glazuru koja podrazumeva samo čokoladu i malo margarina - moj savet ne slušati savete koji u praksi nisu održivi, a u reklami deluju perfektno).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар