недеља, 25. децембар 2016.

MEDENJACI


Potrebno je:

7 šoljica brašna
1 šoljica šećera
2 šolje meda
na vrh noža sode bikarbone
3/4 šoljice vode
malo cimeta
malo struganog oraščića

Pomešati: 

šećer
med i 
vodu

Staviti na ringlu i mešati dok ne provri.

Kad se to malo prohladi, dodati brašno, malo cimeta, malo struganog morskog oraščića i sodu bikarbonu, pa umesiti testo.

Odmoriti testo oko 20 minuta, pa rastanjiti koru na pola centimetra debljine i vaditi modlom kružiće.

Poređati u pleh i peći na oko 200 (190) stepeni 15-ak minuta.

P.S. Ovi medenjaci su jako tvrdi, pa ih je moguće jesti umakanjem i potapanjem u neki vruć napitak kao što su čaj ili sojino mleko (recept pronađen u jednom novinskom dodatku i potiče iz jednog manastira). A ukoliko želite divne mekane medenjake, pravite po receptu koji sam već objavila pod nazivom POSNI MEDENJACI na ovom blogu. 

Prijatno. 


Нема коментара:

Постави коментар