петак, 30. децембар 2016.

NOVOGODIŠNJE SLANE KORPICE


Zamesiti testo i ispeći 12 većih korpica (pošto pravim po drugi put iste ove korpice, ovoga puta bez merenja radila sam sve po osećaju i dobroj improvizaciji):

Brašno
malo peciva
malo maka u zrnu
malo susama
malo soli
malo semenki lana
malo ulja i
oko 100 ml kisele vode

Testo odmah razvući, iseći čašom i oblepiti dno svake metalne modle sa po jednim krugom testa i ispeći korpice na 200 stepeni dok ne porumene.

Korpice puniti salatom po želji. Evo šta sam ja iskombinovala malo pre i tom prilikom dobila predivan novi ukus još jedne posne izmišljene salate.

Skuvati dve veće šargarepe. Prohlađene iseći, pa u to dodati:

1 konzervu tunjevine
šaku isečenih zelenih maslinki i 
kesicu posnog majoneza

Sve izmešati i napuniti korpice.

Po vrhu ukrasiti svaku sa po jednom zelenom maslinkom i posuti suvim začinom peršuna.

Prijatno.

Srećna Nova 2017-a godina.



Нема коментара:

Постави коментар