POSNI KUGLOF SA SUVIM GROŽĐICAMA
Zamesiti:
350 g brašna
1 pecivo
2 kesice vanile
1 kašiku cimeta
250 ml kisele vode
100 ml ulja
150 g šećera
60 g suvog grožđa (treba 100 g, no ja sam imala manje od toga, pa sam povećala količinu brusnica, važno je ubaciti 160 g ukupno suvih grožđica u celo testo)
100 g brusnica (treba 60 g ukoliko prethodno ubacite 100 g grožđa)
1 izrendana oguljena jabuka
Masu dobro sjediniti i sasuti u uljem podmazan kalup za kuglof (modla od 22 cm).
Peći na 180 stepeni oko 45 minuta.
Pečeno ostaviti bez diranja da odstoji u modli 15 minuta, a nakon toga ga prevrnuti i izručiti na tacnu.
Umutiti glazuru ili preliv od:
100 g prah šećera i
2 kašike vruće vode i
preliti preko kolača.
Kolač pre sečenja dobro ohladiti.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар