среда, 14. децембар 2016.

POSNI KUGLOF SA SUVIM GROŽĐICAMA


Zamesiti:

350 g brašna
1 pecivo
2 kesice vanile
1 kašiku cimeta
250 ml kisele vode
100 ml ulja
150 g šećera
60 g suvog grožđa (treba 100 g, no ja sam imala manje od toga, pa sam povećala količinu brusnica, važno je ubaciti 160 g ukupno suvih grožđica u celo testo)
100 g brusnica (treba 60 g ukoliko prethodno ubacite 100 g grožđa)
1 izrendana oguljena jabuka

Masu dobro sjediniti i sasuti u uljem podmazan kalup za kuglof (modla od 22 cm).

Peći na 180 stepeni oko 45 minuta.

Pečeno ostaviti bez diranja da odstoji u modli 15 minuta, a nakon toga ga prevrnuti i izručiti na tacnu.

Umutiti glazuru ili preliv od:

100 g prah šećera i
2 kašike vruće vode i

preliti preko kolača.

Kolač pre sečenja dobro ohladiti.

Prijatno.








Нема коментара:

Постави коментар