PRŽENE CRVENE PAPRIKE



Šta bi imali na današnjoj trpezi u vreme božićnjeg posta do jedno brzo i jednostavno posno jelo. Potrebno je odlediti pakovanje crvenih pečenih paprika (koje su vredne domaćice još jesenas ostavile za ove hladne zimske dane). Ja nisam čekala da se paprike odlede - uvek sam nestrpljiva.

Šerpu sam blago pouljila,  a zatim stavila paprike, poklopila i prodinstala par minuta na ringli (jačina na dvojci). Naravno, par puta sam prevrnula paprike da se ispeku sa obe strane. 

I tako su se paprike polagano topile, dinstale i na kraju i lepo upržile, a ostalo je i softa. A na samom kraju treba otklopiti poklopac i paprike posoliti i posuti belim lukom u  prahu, a ukoliko volite ubacite još neki začin po volji.

Uz ovo možete dodati neko jelo od krompira salatu ili pire, šampinjone, podvarak ili pirinač. Izbor je vaš.

Prijatno. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi