петак, 9. децембар 2016.

PRŽENE CRVENE PAPRIKE



Šta bi imali na današnjoj trpezi u vreme božićnjeg posta do jedno brzo i jednostavno posno jelo. Potrebno je odlediti pakovanje crvenih pečenih paprika (koje su vredne domaćice još jesenas ostavile za ove hladne zimske dane). Ja nisam čekala da se paprike odlede - uvek sam nestrpljiva.

Šerpu sam blago pouljila,  a zatim stavila paprike, poklopila i prodinstala par minuta na ringli (jačina na dvojci). Naravno, par puta sam prevrnula paprike da se ispeku sa obe strane. 

I tako su se paprike polagano topile, dinstale i na kraju i lepo upržile, a ostalo je i softa. A na samom kraju treba otklopiti poklopac i paprike posoliti i posuti belim lukom u  prahu, a ukoliko volite ubacite još neki začin po volji.

Uz ovo možete dodati neko jelo od krompira salatu ili pire, šampinjone, podvarak ili pirinač. Izbor je vaš.

Prijatno. 

Нема коментара:

Постави коментар