PRŽENE CRVENE PAPRIKE
Šta bi imali na današnjoj trpezi u vreme božićnjeg posta do jedno brzo i jednostavno posno jelo. Potrebno je odlediti pakovanje crvenih pečenih paprika (koje su vredne domaćice još jesenas ostavile za ove hladne zimske dane). Ja nisam čekala da se paprike odlede - uvek sam nestrpljiva.
Šerpu sam blago pouljila, a zatim stavila paprike, poklopila i prodinstala par minuta na ringli (jačina na dvojci). Naravno, par puta sam prevrnula paprike da se ispeku sa obe strane.
I tako su se paprike polagano topile, dinstale i na kraju i lepo upržile, a ostalo je i softa. A na samom kraju treba otklopiti poklopac i paprike posoliti i posuti belim lukom u prahu, a ukoliko volite ubacite još neki začin po volji.
Uz ovo možete dodati neko jelo od krompira salatu ili pire, šampinjone, podvarak ili pirinač. Izbor je vaš.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар