недеља, 18. децембар 2016.

RIBLJA ČORBA - papreno ljuta, bez ulja



Upozorenje - čorba papreno ljuta, preljuta kad se srče vruća, a prohladna blago ljuta. Takvu sam i želela skuvati. No, ja ću vam skrenuti pažnju šta da izbacite...

Potrebno je izdinstati na vodi:

sitno iseckane 3 veće šargarepe
sitno iseckan koren manjeg paškanata
sitno iseckan koren peršuna
sitno iskeckan koren celera
4 glavice crnog luka
nekoliko čena belog luka
nekoliko listića lovora
1 sitno iseckana sveža zelena paprika babura
2 iseckane opasno ljute prepečene paprike (ako ne želite ljuto ovo izostavite)

Prethodno treba iskuvati jednu veću drinsku ribu skobalja bez glave i repa - samo čisto meso. Kada se riba obari okidati meso sa kostiju,  a vodu u kojoj se riba kuvala sasuti u lonac u kome se već dinsta povrće.

Tako dinstati sve dok se povrće ne razmekavi.

Negde pred kraj dodati:

mlevenog bibera
2 kašičice aleve ljute tucane paprike (ako ne želite ljuto ovo izostavite)
sok od 1 ceđenog limuna (ili 2 kašike jabukovog sirćeta)
začin C i
so po ukusu

Pripremiti umesto zaprške na ulju sledeće:

Razmutiti u hladnoj vodi malo brašna i malo slatke aleve paprike (neljute) i dobro razmućeno i bez grudvica procediti u čorbu.

Pred sami kraj dodati komadiće ribljeg obarenog mesa.

Još malo prokrčkati - par minuta.

Prijatno. 


Нема коментара:

Постави коментар