уторак, 6. децембар 2016.

ROZENKA SA MAKOM I KEKSOM - posna torta



Malo pre pričah o tome kako u vreme posnih slava od jednog pakovanja gotovih roze korica možete pripremiti dve vrste interesantnih raznovrsnih posnih kolača. 

Ako ste pravili pola mere Torte bela čokolada (koju sam dala na blogu pre ove torte), evo recepta i načina kako da nafilujete preostalu polovinu roze korica.

Donosim recept za pola mere, a vi ako želite da napravite celu meru duplirajte sastojke.

Skuvati fil, tako što se u šerpi malo ušpinuje:

150 g šećera i 
100 ml vode, 

a potom  se u sve to doda:

100 g margarina 
i rendana kora od 1 limuna. 

Tu masu skloniti sa šporeta pa u to dodati:

80 gr mlevenog keksa (za celu meru ide150 g) i
100 g mlevenog plavog maka (za celu meru piše čak 300 g, no ja preporučujem samo 200 g).

Toplim filom odmah premazati sve korice osim zadnje. Poklopiti nečim težim i ostaviti da se dobro stegne i slepi, a zatim po vrhu staviti glazuru (beli fondan).

Glazura se priprema tako što se 100 g šećera u prahu dobro izmuti sa malo soka od 1 isceđenog limuna. Masa treba da bude ujednačena i gušća tek toliko da može da se razmaže po vrhu torte.

Sutradan tortu iseći na štanglice (tačno da sam malo nestrpljiva pa isekoh sve večeras, no sve se dobro steglo i odmekavilo tako da beše i mogućno iseći tortu).




Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар