субота, 10. децембар 2016.

SARDINA od drinske ribe


Dublju šerpu obložiti oguljenim ljeskovim grančicama. Ribu (drinsku poznatu još kao skobalj ili škobalj) iseći na krupnije komade, a zatim svaki komad posebno posoliti. Poređati ribu. Ja sam se odlučila za jedan red ribe, no vi možete i više.

Nakon poređane ribe, dolazi red začina (a začini u ovom slučaju su):

sitno (a može i krupnije) iseckani crni luk
crni biber u zrnu
lovorov list

I tako sve ponavljate: red ribe, red začina.

Kada posložite ribu i začine ono što treba da uradite jeste sledeće.

Usuti u šerpu jednu manju šoljicu jabukovog sirćeta (ili limunovog soka) i jednu istu toliku šoljicu hladne vode.

Nakon toga, sipate ulje (malo veće količine), jer je neophodno da riba ogrezne načisto u ulju.

Odmah staviti šerpu na ringlu na najjače. Kada provri sve poklopiti poklopcem, ringlu  smanjiti na najmanje i kuvati tako dobrih 6, a može i 7 sati.



Prijatno.







Нема коментара:

Постави коментар