SARDINA od drinske ribe
Dublju šerpu obložiti oguljenim ljeskovim grančicama. Ribu (drinsku poznatu još kao skobalj ili škobalj) iseći na krupnije komade, a zatim svaki komad posebno posoliti. Poređati ribu. Ja sam se odlučila za jedan red ribe, no vi možete i više.
Nakon poređane ribe, dolazi red začina (a začini u ovom slučaju su):
sitno (a može i krupnije) iseckani crni luk
crni biber u zrnu
lovorov list
I tako sve ponavljate: red ribe, red začina.
Kada posložite ribu i začine ono što treba da uradite jeste sledeće.
Usuti u šerpu jednu manju šoljicu jabukovog sirćeta (ili limunovog soka) i jednu istu toliku šoljicu hladne vode.
Nakon toga, sipate ulje (malo veće količine), jer je neophodno da riba ogrezne načisto u ulju.
Odmah staviti šerpu na ringlu na najjače. Kada provri sve poklopiti poklopcem, ringlu smanjiti na najmanje i kuvati tako dobrih 6, a može i 7 sati.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар