среда, 28. децембар 2016.

ŠTRUDLA SA CIMETOM I DŽEMOM



Potrebno je:

300 g brašna (i još malo više od toga)
kesica suvog kvasca
1 kašika ulja
so
2 dl mlake vode
malo šećera za kvasac
džem
cimet
šećer u prahu za posipanje

U brašno staviti ulje, so, vodu i sve dobro zamesiti i ostaviti na stranu.

Kvasac rastopiti sa malo vode i dodati malo šećera i brašna.

Kada nadođe kvasac, pomešati ga sa testom, dodati malo brašna i ponovo sve premesiti i ostaviti 40 minuta da nadolazi.

Nadošlo testo podeliti na 3 dela, rastanjiti na debljinu prsta i svaku koru premazati rastopljenim margarinom ili još bolje margarinom za mazanje.

Premazati svaku koru džemom (od smokve) i posuti cimetom.

Kore uviti u rolne i poređati u pleh.

Peći na 190 stepeni.

Pečenu štrudlu premazati uljem.

Ohlađenu štrudlu iseći  i posuti prah šećerom.

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар