ŠTRUDLA SA CIMETOM I DŽEMOM
Potrebno je:
300 g brašna (i još malo više od toga)
kesica suvog kvasca
1 kašika ulja
so
2 dl mlake vode
malo šećera za kvasac
džem
cimet
šećer u prahu za posipanje
U brašno staviti ulje, so, vodu i sve dobro zamesiti i ostaviti na stranu.
Kvasac rastopiti sa malo vode i dodati malo šećera i brašna.
Kada nadođe kvasac, pomešati ga sa testom, dodati malo brašna i ponovo sve premesiti i ostaviti 40 minuta da nadolazi.
Nadošlo testo podeliti na 3 dela, rastanjiti na debljinu prsta i svaku koru premazati rastopljenim margarinom ili još bolje margarinom za mazanje.
Premazati svaku koru džemom (od smokve) i posuti cimetom.
Kore uviti u rolne i poređati u pleh.
Peći na 190 stepeni.
Pečenu štrudlu premazati uljem.
Ohlađenu štrudlu iseći i posuti prah šećerom.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар