AKAPULKO PALAČINKE
Ispeći palačinke, po načinu kako sam već objasnila od svega po malo (najvažnije je postići dobru gustinu, kako bi imali tanke, a nemasne palačinke). Ovi palačinci su jako filasti i preporučujem najmanje 1 komad po osobi. Meni je od prethodne mase praveći slane pohovane palačinke ostalo mase za još 4 komada. I to sam ispekla nakon večere (masa uvek može da pričeka i da odstoji u frižideru i do sutradan, dok već ispečen palačinak i ne baš). Unapred prirpemiti masu i neposredno pred serviranje dezertnih palačinaka krenuti sledećim redom.
Umutiti malo šlaga sa običnom vodom hladnom.
Prepeći malo lešnika i samleti.
Dve manje jabuke izrendisati.
Iseckati 3 suve smokve i malo suvog grožđa.
Ispeći palačinke.
Ispečene palačinke premazati sa što više šlaga (da budu što bogatije nafilovane), a preko toga staviti malo narendanih jabuka i posuti suvim voćem, a potom zamotati u trougao.
Svaku palačinku servirati na tanjir i ukrasiti sa malo rastopljene čokolade i posuti mlevenim prepečenim lešnicima.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар