петак, 13. јануар 2017.

AKAPULKO PALAČINKE






Ispeći palačinke, po načinu kako sam već objasnila od svega po malo (najvažnije je postići dobru gustinu, kako bi imali tanke, a nemasne palačinke). Ovi palačinci su jako filasti i preporučujem najmanje 1 komad po osobi. Meni je od prethodne mase praveći slane pohovane palačinke ostalo mase za još 4 komada. I to sam ispekla nakon večere (masa uvek može da pričeka i da odstoji u frižideru i do sutradan, dok već ispečen palačinak i ne baš). Unapred prirpemiti masu i neposredno pred serviranje dezertnih palačinaka krenuti sledećim redom.

Umutiti malo šlaga sa običnom vodom hladnom.

Prepeći malo lešnika i samleti.

Dve manje jabuke izrendisati.

Iseckati 3 suve smokve i malo suvog grožđa.

Ispeći palačinke.

Ispečene palačinke premazati sa što više šlaga (da budu što bogatije nafilovane), a preko toga staviti malo narendanih jabuka i posuti suvim voćem, a potom zamotati u trougao.

Svaku palačinku servirati na tanjir  i ukrasiti sa malo rastopljene čokolade i posuti mlevenim prepečenim lešnicima.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар