четвртак, 5. јануар 2017.

BOŽIĆNE MALINA KOCKE



Kora:

3 belanca
60 g šećera
pola kašike brašna i
50 g mlevenih lešnika

Ispeći koru na 200 stepeni oko 15 minuta.

Fil od maline:

250 g malina
1 puding od jagode (trebalo bi od maline, no ja kao u džezu volim inprovizaciju, mada uvek je presudno ono što imam u zalihama ili što nađem na rafovima) razmutiti u 50 ml vode
150 šećera i
100 ml vode

Staviti šećer i vodu da vri kratko oko 3 minuta, pa dodati maline i kuvati malo oko 5 minuta, pa sasuti u  puding. Kada se fil prohladi naneti ga preko kore.

Žuti fil od vanile:

350 ml mleka
3 žumanca
1 puding od vanile
80 g margarina
80 g šećera
1 vanila

Žunace sjediniti sa  pudingom i razmutiti sa malo mleka, pa sve sasuti u ostatak mleka i šećer kada provri. U skuvano i ohlađeno dodati margarin.

Ovaj fil ide preko fila od maline.






Po vrhu ovog kolača ide glazura od:

100 g čokolade 
2 kašike ulja i 
50 g margarina.






Prijatno. 

Нема коментара:

Постави коментар