четвртак, 5. јануар 2017.

BOŽIĆNI KUGLOF


Za koru potrebno je:

125 g margarina
120 g prah šećera
80 g mlevenih badema
50 g oštrog brašna
20 g mlevenog keksa Zlatni pek
100 g menaž čokolade
pola kesice peciva
5 jaja

Pomešati:

brašno
mleveni badem
mleveni keks i 
pecivo

Umutiti:

margarin sa
prah šećerom i
žumancima

Pomešati sve, pa u to dodati istopljenu čokoladu.

Umutiti belance i dodati u masu.

Peći na 200 stepeni 20 minuta, a zatim nastaviti pečenje na 180 stepeni još novih 20 minuta.

Fil:

Otopiti u lončetu na paru 300 g menaž čokolade, pa smaći sa ringle i u to dodati 250 g margarina i mešati dok se sve ne sjedini skroz. 

U to zatim dodati masu umućenu od:

4 belanca
60 g šećera i
4 žumanca

P.S. Uz ovaj recept rekoše da je kuglof jako kremast i da treba natrpati što više fila. I zaista tako jesam uradila, no ipak ostade polovina fila. Tako da vama skrećem pažnju da napravitu slobodno duplo manje fila. Ja ću ovaj ostatak predivnog fila iskoristi i napraviti neki jako zanimljiv rolat... 

Ohlađen kuglof preseći preko pola, dobro nafilovati iznutra i spolja filom.

Posuti krupno mlevenih bademima.

Prijatno.

Srećan Božić!







Нема коментара:

Постави коментар