BOŽIĆNI KUGLOF
Za koru potrebno je:
125 g margarina
120 g prah šećera
80 g mlevenih badema
50 g oštrog brašna
20 g mlevenog keksa Zlatni pek
100 g menaž čokolade
pola kesice peciva
5 jaja
Pomešati:
brašno
mleveni badem
mleveni keks i
pecivo
Umutiti:
margarin sa
prah šećerom i
žumancima
Pomešati sve, pa u to dodati istopljenu čokoladu.
Umutiti belance i dodati u masu.
Peći na 200 stepeni 20 minuta, a zatim nastaviti pečenje na 180 stepeni još novih 20 minuta.
Fil:
Otopiti u lončetu na paru 300 g menaž čokolade, pa smaći sa ringle i u to dodati 250 g margarina i mešati dok se sve ne sjedini skroz.
U to zatim dodati masu umućenu od:
4 belanca
60 g šećera i
4 žumanca
P.S. Uz ovaj recept rekoše da je kuglof jako kremast i da treba natrpati što više fila. I zaista tako jesam uradila, no ipak ostade polovina fila. Tako da vama skrećem pažnju da napravitu slobodno duplo manje fila. Ja ću ovaj ostatak predivnog fila iskoristi i napraviti neki jako zanimljiv rolat...
Ohlađen kuglof preseći preko pola, dobro nafilovati iznutra i spolja filom.
Posuti krupno mlevenih bademima.
Prijatno.
Srećan Božić!
Коментари
Постави коментар