ČOKOLADNI BOŽIĆNI ROLAT - izmišljen
Juče sam pravila onaj predivni božićni kuglof i kao što rekoh ostalo mi fila, pa da se to ne bi bacilo (a fil je jutros stegnut kao euro krem u kantici) potrebno je ispeći jednu koru neophodnu za ovaj predivan rolat. Da sam pustila da se fil ovako dobro ohladi i stegne mogla bih utrošiti skoro sve na kuglof. No, ipak znamo kad pravimo kolače da fil nanosimo malo nestegnutiji. Da je sudeći po stanju fila od jutros, ne bi se moglo lepo namazati kao recimo juče. Sve u svemu štete nema, pa čak jedan kolač više.
Kora:
4 belanca
4 kašike šećera
4 žumanca
4 kašike brašna i
1 kašika kakao praha
Ispeći na 200 stepeni.
Vruć rolat urolati u mokru krpu, a kada se ohladi razviti ga i premazati ostatkom fila, pa opet urolati.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар