понедељак, 16. јануар 2017.

ĆUFTE U SOSU



Iseckati glavicu crnog luka, pa u to nasuti malo ulja, šolju kuvanog paradajza, 1 kašiku ajvara, dve šolje vode, so, začin C i 1 kašičicu aleve paprike.

Kad to provri u to spustiti unapred oblikovana ćufteta.

Ćufteta oblikovati od:

junećeg mlevenog mesa
malo belog luka u prahu
1 jaje
malo soli
peršun
začin C
biber

Ako vam je masa za ćufteta malo mekanija možete ubaciti i prezlu (ja ovoga puta izostavih prezlu).

Kuglice uvaljati u brašno pre spuštanja u provreli sos. Kuvati na blagoj vatri malo više od pola sata.
Pred kraj kuvanja ubaciti malo peršuna u sos.


Služiti uz pire od krompira ili uz obarene makarone.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар