уторак, 31. јануар 2017.

LEŠNIK ŠTANGLE



Potrebna su 3 lista većih oblandi.

Prvi fil:

Ušpinovati 400 g šećera i 100 ml vode, a na kraju u to dodati 150 g margarina. Smaći sa ringle i dodati 300 g mlevenog keksa "plazma". Fil premazati preko prvog lista oblande, tako što se grbava strana okrene na gore). Nakon razmazanog fila preklopiti sve drugim listom veće oblande (glatka strana okrenuta ka dole).

Drugi fil:

Ušpinovati 400 g šećera i 120 ml vode. U vanglicu posebno usuti: 200 g margarina, 350 g mleka u prahu i 100 g mlevenih lešnika. Ušpinovan šećer sasuti u sve to i mutiti mikserom dok se ne dobije glatka masa. Ovim filom premazati oblandu, pa preklopiti trećim listom oblande, tako da glatka strana bude orkenuta ka gore. 

Fila ima malo više, pa ispadne i nešto ređi, tako da ostane za nanošenje i po vrhu. 

Ukrasiti sve mlevenim lešnicima.

Ostaviti do sutradan da se stegne, pa iseći na štanglice.



Prijatno.

P.S. Po receptu kao završni sloj trebalo je da dođe glazura  i posipanje seckanim lešnicima. Glazur se priprema od 200 g prah šećera u koji se nacedi malo soka od limuna, tek toliko da se dobije gusta bela masa. 

Нема коментара:

Постави коментар