MALE PIZZE
Zamesiti (donosim vam pola recepta, a ja sam pravila od oka trećinu):
150 ml toplog mleka
1 kašiku kvasca
malo šećera i
malo brašna
Kad to krene dodati:
150 ml vode
malo soli
75 ml ulja i
brašno (kako bi se zamesilo testo)
Testo pustiti da odstoji tek toliko koliko vam treba da pripremite fil kojim se testo premazuje (odmah bez nadolaženja onog klasičnog od pola sata) i dok se zagreje rerna.
Fil - izmešati sledeće sastojke i dobro sjediniti:
125 g iseckane šunke
2 iseckana kisela krastavčića
60 g izrendanog margarina (ja sam dodala onaj margarin za mazanje)
100 g kisele pavlake
2 žumanca
malo soli
2 kašike brašna
Testo ako ga ima previše podeliti na dva dela, pa razvući u oblik pravougaonika i nafilovati pripremljenim filom i uviti u rolat.
Rolat seći na parčiće debljine prsta i poređati u pleh.
Premazati kečapom i posuti origanom.
Peći na 190 stepeni.
Pečeno odmah posuti sa što više izrendanog kačkavalja i vratiti u već isključenu rernu na minut da se kačkavalj samo blago otopi (iako u receptu stoji da se ne vraća u rernu; ja i nisam mislila vraćati kad vidim kačkavalj se ne rastapa).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар