POHOVANE PALAČINKE
Ispeći 10 većih palačinaka. Masa za paličinke je nešto što ja pravim uvek proizvoljno (i jedino mi tu ne treba recept) i tu nikad ne pogrešim. Uvek imam najdivnije palačinke na ovalu. Za masu, o čemu sam već pisala, potrebno je:
2 jaja
dve šolje mleka
šolja vode
malo ulja i
brašno
Kad ispečem palačinke prevrnem ih i sledi premazivanje.
Najpre palačinke premazati sa po 1 kašikom kisele pavlake. Posuti sa malo belog luka u prahu, pa poređati liske šunke i kačkavalja i posuti origanom. Urolati kao sarmice.
Svaku savijenu palačinku malo pokvasiti vodom, a zatim uvaljati u brašno, pa u umućena 2 jajeta, pa u prezlu. Nakon toga pržiti na vrelom ulju sa obe strane.
Prženo po vrhu dekorisati kečapom.
Služiti odmah - toplo.
Prijatno.
Srećna Nova 2017-a godina po Julijanskom kalendaru.
Коментари
Постави коментар