уторак, 17. јануар 2017.

PREBRANAC



Nešto krupniji beli pasulj najpre treba skuvati i sačuvati vodu od kuvanja. 

Kuvan pasulj ocediti od vode (ali vodu sačuvati) i sasuti u posudu u kojoj će se i zapeći. Ja pasulj pripremam za sutra jer je Krstovdan dan kada se neizostavno posti kod nas Srba. A sutra tik pred ručak ostaje samo da se pasulj zapeče u rerni.

Kad saspete pasulj u posudu onda pripremate zapršku ili preliv kojim prelivate pasulj.

Iseckati na listiće nekoliko glavica crnog luka (što više luka prebranac ukusniji, no ipak ne preterivati previše).

Luk posoliti i propržiti na ulju dok ne porumeni, a kad porumeni dodati:

1 kašičicu aleve paprike
biber
malo čaja od nane
so
začin C

Ovu pripremljenu zapršku sasuti preko pasulja, pa u sve to dodati koji list lovora i blago promešati.

Ukoliko ne volite baš suvoparan i gust prebranac preporučujem onaj ostatak vode od kuvanja pasulja da nalijete i zatim zapečete sve u rerni.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар