PRŽENA SOMOVINA


Filete soma očistiti, odlediti i dobro ocediti od vode, a zatim ih posoliti i uvaljati u brašno. 

Na dobro zagrejano ulje u tiganj spuštati filete i ne prevrtati ih dok ne uhvate rumenu koricu na jednoj strani, a potom isto učiniti i sa drugom stranom.

Po završetku prženja filete ocediti na ubrusu, pa ih poređati na tanjir. 

Mogu se ukrasiti kolutovima isečenog limuna i posuti peršunom. 

Uz ovako pržene filete soma obavezno ide salata od kuvanog krompira i šargarepe.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi