RUMBA SA VIŠNJAMA
Umutiti koru od sledećih sastojaka:
6 belanaca
6 kašika šećera
5 kašika brašna
100 g seckanih lešnika
150 g očišćenih i oceđenih od soka višanja
Ispeći u pravougaonom plehu koru na 180 stepeni oko 20 minuta.
Skuvati fil od:
6 žumanaca
9 kašika šećera
3 kašike brašna i
300 ml mleka
U skuvan i prohlađen fil dodati 250 g margarina.
Uzeti 2 lista većih oblandi i iseći po veličini kore.
Na tacnu staviti oblandu okrenutu hrapavom stranom ka gore, pa premazati zatim polovinom fila, prekriti korom, opet premazati drugom polovinom fila i pokriti drugim listom oblande tako da hrapava strana bude okrenuta ka dole.
Ohladiti u frižideru, a kad se stegne iseći na štanglice.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар