понедељак, 30. јануар 2017.

RUMBA SA VIŠNJAMA



Umutiti koru od sledećih sastojaka:

6 belanaca
6 kašika šećera
5 kašika brašna
100 g seckanih lešnika
150 g očišćenih i oceđenih od soka višanja

Ispeći u pravougaonom plehu koru na 180 stepeni oko 20 minuta.

Skuvati fil od:

6 žumanaca
9 kašika šećera
3 kašike brašna i
300 ml mleka

U skuvan i prohlađen fil dodati 250 g margarina.

Uzeti 2 lista većih oblandi i iseći po veličini kore.

Na tacnu staviti oblandu okrenutu hrapavom stranom ka gore, pa premazati zatim polovinom fila, prekriti korom, opet premazati drugom polovinom fila i pokriti drugim listom oblande tako da hrapava strana bude okrenuta ka dole.

Ohladiti u frižideru,  a kad se stegne iseći na štanglice.



Prijatno. 

Нема коментара:

Постави коментар