петак, 27. јануар 2017.

ŠEHEREZADA TORTA - ne peče se


Skuvati fil od:

1,2 l mleka
10 kašika šećera
1 vanila
5 pudinga od karamele
200 g prah šećera i
250 g margarina

U 300 ml mleka razmutitti puding, a ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. Kad provri mleko sasuti razmućen puding i skuvati fil. Čak dodati i prah šećer (ja nikad ne mutim margarin i prah šećer posebno, jer se mnogo bolje šećer ukuva u filu i nema rskanja). U mlak puding dodati margarin i umutiti. Fil je dosta jak, tako da će biti "problema" pri mazanju ako se načisto stegne.

Umutiti 500 g šlaga sa negde oko 600-650 ml mleka (šlag koji sam ja koristila jako je dobar i prosto je gutao mleko). 

Za 4 kore potrebne su vam dve kutije turskog keksa "simsek" sa čokoladnim punjenjem 600 g (ovaj keks je jako mekan i prospit, pa ga ne treba natapati mlekom). I još nešto jako važno: ređajte keks u neku modlu, jer ako se odlučite da ređate sve na tacni biće "poteškoća", jer pri nanošenju fila i razmazivanju istog, keks se odvaja i beži (tako ukoliko imate pleh malo dublji poteškoće će biti umanjene).

Ređati ovako:

1 red keksa
fil
šlag

2 red keksa
fil
šlag

3 red keksa
fil 
šlag

4 red keksa

Ostaviti tortu da  se malo prohladi u frižideru, a nakon toga prevrnuti na tacnu i ukrasiti ostatkom šlaga.

Prijatno.

  








Нема коментара:

Постави коментар