ŠTRUDLA SA DŽEMOM




Potrebno je:

brašno
1 kašika ulja
malo soli
1 kašika suvog kvasca
2 dl mlake vode
malo šećera
džem od smokvi (ili neki drugi džem)
malo mlevenih prepečenih lešnika
prah šećer

Brašno, so, ulje, šećer, kvasac i vodu zamesiti i ostaviti testo da nadođe oko pola sata.

Nadošlo testo podeliti na dva dela, rastanjiti i premazati džemom.

Posuti zatim mlevenim prepečenim lešnicima i uviti u rolnu.

Peći dok ne porumeni na 190 stepeni.

Pečeno premazati uljem i posuti prah šećerom.







Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi