петак, 10. фебруар 2017.

CHEESE CAKE


Kora:

300 g mlevene plazme
1 čaša soka od narandže (negaziran) 200 ml
125 g margarina
3 kašike prah šećera

Omekšali maragrin sjediniti sa prah šećerom i sokom, a zatim dodati plazmu i oblikovati koru na tacni, a unutar obruča kome treba izvaditi dno.

Prvi fil:

500 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
1 veći kajmak (sir za mazanje) 250 ml

Slatku pavlaku umutiti pa dodati šećer u prahu i kajmak (sir) i premazati preko kore.

Drugi fil:

300 g smrznutih malina
150 g šećera
250 (300) ml vode
2 kesice želatina

Na umerenoj vatri skuvati voće sa šećerom i vodom, a kasnije  u to dodati želatin razmućen u malo hladne vode. Prokuvati tek toliko da se sve sjedini. Ostaviti da se prohladi i mlako naneti preko belog fila.



Ostaviti do sutradan u frižideru da se stegne.




Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар