CHEESE CAKE
Kora:
300 g mlevene plazme
1 čaša soka od narandže (negaziran) 200 ml
125 g margarina
3 kašike prah šećera
Omekšali maragrin sjediniti sa prah šećerom i sokom, a zatim dodati plazmu i oblikovati koru na tacni, a unutar obruča kome treba izvaditi dno.
Prvi fil:
500 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
1 veći kajmak (sir za mazanje) 250 ml
Slatku pavlaku umutiti pa dodati šećer u prahu i kajmak (sir) i premazati preko kore.
Drugi fil:
300 g smrznutih malina
150 g šećera
250 (300) ml vode
2 kesice želatina
Na umerenoj vatri skuvati voće sa šećerom i vodom, a kasnije u to dodati želatin razmućen u malo hladne vode. Prokuvati tek toliko da se sve sjedini. Ostaviti da se prohladi i mlako naneti preko belog fila.
Ostaviti do sutradan u frižideru da se stegne.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар