INDIJANERI
Zamesiti glatko testo od:
300 g otopljenog margarina
200 g šećera
sok od 1 limuna
250 g mlevenih lešnika i
300 g brašna (ukoliko zatreba dodati još koji gram brašna više - ja sam dodala skoro pa još 100 g)
Razvući i modlicom iseći kolačiće (mogu se seći i okrugli kao vanilice) i ispeći ih na 180 stepeni.
Pečene i ohlađene spajati filom.
Fil (koji je malo nedorečen - ovo je inače jedan stari recept) kaže:
ušpinovati 12 kašika šećera sa malo vode, pa u to dodati:
250 g margarina
1 kesicu vanil šećera
sok od pola limuna i
3 kašike brašna
Ovako skuvan fil biće redak i uljast od toliko margarina, pa ga treba ohladiti u zamrzivaču kako bi što jednostavnije bilo moguće spajati kolačiće.
Spojene kolačiće po vrhu ukrasiti sa rastopljenom čokoladom na malo ulja.
Prijatno.
A pošto mi je ostalo malo fila, već sutradan u taj ostatak koji sačuvah u frižideru dodadoh malo šećera u prahu i kokosovog brašna i oblikovah danas par kuglica koje su po ukusu skoro pa ko rafaelo. Nisam se setila da ubacim lešnik unutra.
Коментари
Постави коментар