понедељак, 27. фебруар 2017.

INDIJANERI



Zamesiti glatko testo od:

300 g otopljenog margarina
200 g šećera
sok od 1 limuna
250 g mlevenih lešnika i
300 g brašna (ukoliko zatreba dodati još koji gram brašna više - ja sam dodala skoro pa još 100 g)

Razvući i modlicom iseći kolačiće (mogu se seći i okrugli kao vanilice) i ispeći ih na 180 stepeni.

Pečene i ohlađene spajati filom.

Fil (koji je malo nedorečen - ovo je inače jedan stari recept) kaže: 

ušpinovati 12 kašika šećera sa malo vode, pa u to dodati:

250 g margarina
1 kesicu vanil šećera
sok od pola limuna i
3 kašike brašna

Ovako skuvan fil biće redak i uljast od toliko margarina, pa ga treba ohladiti u zamrzivaču kako bi što jednostavnije bilo moguće spajati kolačiće.

Spojene kolačiće po vrhu ukrasiti sa rastopljenom čokoladom na malo ulja.

Prijatno.




A pošto mi je ostalo malo fila, već sutradan u taj ostatak koji sačuvah u frižideru dodadoh malo šećera u prahu i kokosovog brašna i oblikovah danas par kuglica koje su po ukusu skoro pa ko rafaelo. Nisam se setila da ubacim lešnik unutra.



Нема коментара:

Постави коментар