четвртак, 2. фебруар 2017.

KLASIČNE LAZANJE


Potrebno je nabaviti pakovanje gotovog testa za lazanje, onog koje nije potrebno kuvati, a zatim pripremiti dva sosa: bešamel i bolonjeze sos.

Za bešamel sos potrebno je:

malo ulja (oko 60 ml)
so
100 g brašna
500 ml mleka
80 g rendanog kačkavalja

Na zagrejano ulje dodati brašno (ulje pokupi svo brašno i postane odveć gusto, tako da bez momentalnog dolevanja mleka nema svrhe kuvati sos), a zatim i mleko i ukuvati. Nakon toga smaći sa ringle i umešati kačkavalj.

Za bolonjeze sos neophodno je:

malo ulja
1 glavica seckanog crnog luka
300-350 g mlevenog junećeg mesa
malo kečapa 
oko 500 ml kuvanog paradajza
origano
začin C
biber

Na zagrejanom ulju propržiti luk, pa umešati meso, a kad se sve uprži dodati kečap i paradajz pa kuvati 10-ak minuta uz dodatak začina.

Vatrostalnu činiju malo pouljiti pa ređati:

testo
bešamel sos
bolonjeze sos
pa opet testo  (tako ponavljati dok se sve ne potroši).

Po vrhu narendati oko 40 g kačkavalj i zapeći oko pola sata između 200-180 stepeni.

Prijatno.










Нема коментара:

Постави коментар